Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання через атаку Ізраїлю на Іран

Читать на русском
Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання в понеділок, 28 жовтня, на вимогу Ірану через ізраїльські удари.
фото АР

Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання в понеділок, 28 жовтня, на вимогу Ірану через ізраїльські удари.

Про це повідомляє CNN.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про заручників рік по томуТерористи ХАМАС захопили 251 заручника під час нападу на Ізраїль. Що про них відомо рік по тому – на інфографіці.

Рада Безпеки ООН в понеділок проведе засідання у зв’язку з ударами Ізраїлю по Ірану.

«Засідання було ініційоване Іраном, який звинувачує Ізраїль у порушенні міжнародного права через ранішні удари, здійснені в суботу», – йдеться у повідомленні.

Іран заявив, що дії Ізраїлю є серйозним порушенням суверенітету і територіальної цілісності країни. На що посол Ізраїлю при ООН Денні Данон відповів, що це є спробою завдати шкоди Ізраїлю на політичній арені

«Ірану не буде дозволено продовжувати ховатися за спинами своїх союзників, до тих пір, поки Іран продовжує погрожувати і намагатися завдати нам шкоди, він заплатить за це», – наголосив він.

Нагадаємо, в ніч на 26 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок ударів по військових об'єктах в Ірані у відповідь на недавню масовану балістичну атаку та інші напади проіранських сил.

Згодом Армія оборони Ізраїлю відзвітувала про завдавання удару по цілях в Ірані. Операція отримала назву «Дні покаяння» та стала відповіддю на ракетні обстріли з іранського боку.

Після цього Іран пригрозив відповісти на атаку Ізраїлю 26 жовтня, стверджуючи, що має на це право.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: