Міністерство оборони допустило до експлуатації у підрозділах ЗСУ польову кухню «Марічка», яка готує страви швидше, використовуючи при цьому менше пального.
Про це повідомила пресслужба Міноборони.

«Кухня призначена для приготування їжі у польових умовах для підрозділу чисельністю до 250 осіб. Польову кухню «Марічка» виготовило українське підприємство на заміну радянським зразкам. Виробник дослухався до побажання військових щодо осучаснення та удосконалення приготування гарячої їжі у польових умовах», – йдеться у повідомленні.
Повідомляється, що виробники також врахували переваги польової кухні армії однієї з країн НАТО. Нова кухня побудована на одновісному шасі причепа для вантажівки.
Порівняно з радянським зразком, українська «Марічка» має низку переваг. Зокрема, при схожих габаритних розмірах може приготувати вдвічі більший обсяг перших та других страв.
Крім того, кухня має дві духові шафи об'ємом по 55 літрів, необхідний посуд та технічні ємності. «Марічка» працює на дизельному або твердому пальному. Завдяки оптимізованій системі нагріву готує страви швидше, використовуючи при цьому менше пального, додали у Міноборони.
Нагадаємо, військові частини зможуть повідомляти про неякісні продукти у спеціальній ІТ-системі. Минулого року стало відомо, що сотні тонн неякісних продуктів могли потрапити до військових частин ЗСУ.
Підпишіться на наш Telegram-канал, щоб відстежувати найцікавіші та ексклюзивні новини «Слово і діло».
ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM
найважливіше від «Слово і діло»