Доба в АТО: Кількість обстрілів знизилася вдвічі

За добу 10 травня 37 разів відкривався вогонь по позиціях української армії на сході України. Один військовий отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook, передає «Слово і Діло».

В районі Широкиного на Приморському напрямку по військовим били з переносних реактивних систем Град П, мінометів калібру 82-мм, озброєння танка, БМП, БТР, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Військовослужбовців поблизу Красногорівки накрили вогнем мінометів калібру 82-мм, а поблизу Водяного - із озброєння БМП, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Застосовувалися протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю проти морських піхотинців в районі Гнутового, а з кулеметів великих калібрів і гранатометів обстріляли позиції поблизу Павлополя і Новоселівки Другий.

На Донецькому напрямку били з 120-міліметрових мінометів по опорних пунктах поблизу шахти «Бутівка». З мінометів калібру 82-мм протитанкових гранатометів і стрілецької зброї ворог накривав вогнем захисників Зайцево.

Захисники Авдіївки потрапили під обстріл із 82-міліметрових мінометів і кулеметів великих калібрів, а військові поблизу Новгород - із озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Позиції ВСУ під Кам'янкою накрили вогнем із гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. Опорні пункти поблизу Троїцького обстріляли із озброєння БМП, а позиції у районі населеного пункту Піски з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На Луганському напрямку використовували проти захисників Новоолександрівка міномети калібру 120-мм протитанкові гранатомети.

По позиціях військових били з гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї по Валуйскому і Новозванівці, а захисників Кримського обстрілювали із автоматичних гранатометів.

Нагадаємо, за добу 9 травня позиції військових обстрілювали 70 разів.

Раніше, шістьох учасників побиття ветеранів АТО в Дніпрі впізнали.

Як відомо, Петро Порошенко зустрівся з конгресменами США і обговорив Донбас.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО