У метрополітені повідомили, коли знімуть заборонену георгіївську стрічку на станції «Героїв Дніпра»

Заборонену законом георгіївську стрічку зможуть прибрати зі станції київського метрополітену «Героїв Дніпра» тільки після відповідного рішення Київради.

Про це розповіла прес-секретар КП «Київський метрополітен» Наталя Макогон, передає «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

«Київський метрополітен - комунальне підприємство. Ми виконуємо рішення, яке приймає місто. Наприклад, коли був введений закон про декомунізацію, Київрада приймала рішення і встановила чіткий перелік об'єктів та станцій, на яких потрібно було провести роботи. Тому, якщо Київрада ухвалить рішення, звичайно, ми фізично будемо проводити роботи. Але самостійно ми як підприємство такі рішення приймати не компетентні», - сказала Макогон.

Відзначимо, що георгіївська стрічка розміщена тільки на станції метро «Героїв Дніпра».

Нагадаємо, що 12 червня Президент України Петро Порошенко підписав закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виробництва і пропаганди георгіївською (гвардійської) стрічки» (№2031-VIII).

А 26 травня Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав ухвалені парламентом раніше закони про заборону в Україні георгіївської стрічки і про мовні квоти на українському телебаченні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО