У Києві 30% ресторанів тимчасово призупинили роботу після перевірки на дотримання санітарно-гігієнічних норм.
Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби, передає «Слово і Діло».
Відзначається, що під час моніторингу діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють обіг харчових продуктів, фахівці Держпродспоживслужби в Києві в 30% із них виявили порушення санітарно-гігієнічних та ветеринарно-санітарних норм.
«За результатами роз’яснювальної роботи установи самостійно ухвалили рішення щодо тимчасового припинення роботи для проведення санітарного дня, ремонтних робіт, приведення документації до ладу», – йдеться в повідомленні.
Серед порушень Держпродспоживслужба назвала: відсутність реєстраційного номера об’єкта потужності; постачання продуктів харчування без супровідних документів, що засвідчують їхню якість та безпечність; порушення термічного процесу приготування страв; відсутність медкнижок у персоналу та інші.
Наголошується, що станом на 2 липня в столиці 34 людини захворіли на гостру кишкову інфекцію. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу. Епідеміологічне розслідування випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію продовжується.
Нагадаємо, 29 червня в Києві було зареєстровано 16 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію через вживання суші в одному з ресторанів. Згодом кількість людей, які отруїлися суші, зросла.