Держдума спростила отримання українцями громадянства РФ

Держдума ухвалила у третьому, остаточному читанні великий пакет поправок, об'єднаних в один закон щодо питань громадянства. До документа увійшли відкликання громадянства за тероризм, присяга для нових громадян і спрощене громадянство РФ для українців.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Українці за російським законодавством не можуть бути визнані політичними біженцями, для отримання громадянства РФ або посвідки на проживання вони мають отримати довідку про вихід із громадянства України, яку офіційний Київ останнім часом практично не видає.

Депутати Держдуми підтримали поправку про спрощене отримання українцями громадянства РФ на підставі нотаріально завіреної відмови від громадянства України. Поправка не передбачає публічної відмови від українського громадянства, відмова оформляється лише документально.

Поправка спрямована на вирішення проблем сотень тисяч українців (за різними даними від 600 тисяч до 1 мільйона осіб), які через конфлікт у своїй країні були змушені шукати притулку в Росії.   Як відомо, вчора в Кремлі не підтримали спрощену видачу громадянства РФ російськомовним.

Нагадаємо, раніше правозахисник Борис Захаров розповів «Слову і Ділу» про ситуацію з наданням права користуватися безвізовим режимом кримчанам із російським паспортом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО