З 1 січня 2018 року Україні починають діяти нові вимоги до виробів із какао та шоколаду, які будуть обов'язковими для всіх виробників.
Про це розповіла заступниця міністра аграрної політики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає «Слово і Діло».
Європейські вимоги поширюються на всі види шоколадних виробів.
«Наприклад, у темному шоколаді обов’язково має бути не менш ніж 35% какао-продуктів, в перерахунку на суху речовину. В молочному – понад 25% та не менш ніж 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менш ніж 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги й до шоколадних цукерок та інших продуктів із використанням шоколаду», – розповіла Трофімцева.
Якщо продукт не відповідатиме вимогами, він не зможе називатися «шоколадом» чи «шоколадним», лише «солодким батончиком» чи «глазурованою цукеркою».
Нагадаємо, раніше аналітики «Слова і Діла» відстежили, як за три роки змінилися ціни на традиційні новорічні наїдки для українців.