У ДФС вирішили списати старе обладнання: що включили до річного плану закупівель?

В річний план закупівель Державної фіскальної служби на 2018 рік включено закупівлю 15,8 тис. одиниць персональних комп'ютерів граничною вартістю 20,5 тис. за штуку.

Про це передає прес-служба ДФС, пише Слово і Діло.

«За результатами проведеного в 2017 році аудиту в ДФС встановили, що із загальної кількості персональних комп'ютерів в податкових органах в 48,66 тис. одиниць 12,01 тис. виведені з експлуатації на списання, 11,59 тис. - сучасних персональних комп'ютерів, ще 25,07 тис. відпрацювали свій ресурс і не відповідають сучасним вимогам», - кажуть в ДФС.

Планують, що нова техніка буде введена в експлуатацію протягом року.

Також, в ДФС відзначили, що в зв'язку з надзвичайними подіями на Донбасі протягом 2014 втрачена велика частина матеріально-технічної бази - близько 65% територіальних органів служби в Донецькій і Луганській областях, в тому числі комп'ютерної техніки.

«Такий рівень кількісної та якісної забезпеченості комп'ютерною технікою працівників органів ДФС не сприяє виконанню у встановлені терміни поставлених перед ДФС завдань і робить негативний вплив на операційні процеси надання сервісних послуг з обслуговування платників податків, митних зборів та єдиного внеску», - заявили в ДФС.

Відомо, що відповідно до встановлених Кабміном обмежень, гранична сума витрат на придбання персонального комп'ютера встановлена ​​на рівні 20,5 тис. грн за одиницю.

Раніше, МВФ жорстко розкритикував податок на виведений капітал.

Глава комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна ще два роки тому запевнила, що з 2018 року в Україні скасують податок на прибуток, але провалила обіцянку.

Що обіцяють українські політики з приводу реформи податкової системи - в нашому огляді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО