Хворе горло - це не привід відмовлятися від такої ласощі, як морозиво.
Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, пише «Слово і Діло».
«Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої й кислої їжі. Несподівано, але ви можете додати ще одну опцію для ослаблення болю – їсти холодну їжу», – написала Супрун на своїй сторінці в Facebook.
За її словами, холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення й дати тимчасове полегшення болю.
«Це в жодному разі це не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболювання. Холодне стимулює звуження судин і мигдалин, тому консервує запальні процеси в горлі. Крім того, коли є набряк у горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль і полегшує процес ковтання їжі», – додала Супрун.
Вона уточнила, що важливо обирати натуральне морозиво з мінімальною кількістю добавок, оскільки шматочки шоколаду, горішків, родзинок або інших цукрових інгредієнтів можуть викликати подразнення. Або можна обрати звичайний фруктовий сік без будь-яких добавок.
Якщо ж ви обрали саме морозиво як засіб ослаблення болю в горлі, важливо їсти повільно, не ковтаючи його великими шматками. Після цього потрібно прополоскати горло водою – зазначила Супрун.
Голова МОЗ зазначила, що незважаючи на полегшення, яке може дати холодна їжа або морозиво, це не є основним методом лікування. Тому в будь-якому разі потрібно проконсультуватися з лікарем.
Раніше Супрун розповіла, як українцям вберегтися від сказу.
Також вона розвіяла черговий міф про проблему зі спиною.