Денісова оприлюднила фото Сенцова з російської колонії

У четвер, 9 серпня, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова опублікувала фотографії з українським режисером Олегом Сенцовим, надіслані з російської колонії суворого режиму «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на повідомлення Денісової на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Тільки що від уповноваженого РФ (Тетяна Москалькова - ред.) надійшли фото Олега Сенцова. За інформацією, яку їй передали, Олег активний, ходить дивитися телевізор, читає книги, пише щось час від часу. Все, цитую, «дивуються, як він витримує, стан його задовільний», - написала вона.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Він був захоплений російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Українця звинувачували в нібито підготовці терактів на півострові під час його окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї і вибухівки.

Голодування український режисер оголосив 14 травня 2018 року. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів (близько 70 осіб).

Нагадаємо, Денісова просить направити Сенцова на лікування в Москву.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО