У Запорізькій області не допустили до продажу кавуни, в яких вміст нітратів був майже в чотири рази вище допустимої норми.
Про це напередодні повідомило регіональне управління Держспоживслужби, пише «Слово і Діло».
Відзначається, що на агропродовольчих ринках міста Запоріжжя фахівцями було досліджено 656 проб баштанних культур.
«За результатами досліджень виявлено 20 випадків перевищення допустимого рівня вмісту нітратів. Небезпечна продукція в кількості більше однієї тонни денатурованого і не допущена до реалізації», - йдеться в повідомленні.
При дослідженні баштанних культур на вміст нітратів, мінімальний показник становив 3,8 мг/кг, максимальний - 352,5 мг/кг, що майже в чотири рази вище допустимої норми. Норма вмісту нітратів в кавунах становить 60 мг/кг, динях - 90 мг/кг, повідомили в Держспоживслужбі.
Українців також закликали при покупці баштанних на ринках, вимагати експертний висновок лабораторії, а «якщо купуєте в магазині - супутні документи, що підтверджують безпеку цієї продукції».
«Ні в якому разі не купуйте кавуни і дині на стихійних ринках», - додали в Держспоживслужбі.
Раніше в Києві на хабарі затримали чиновницю Держспоживслужби.
Підпишіться на наш Telegram-канал, щоб відстежувати найцікавіші та ексклюзивні новини «Слово і діло».