ДБР оголосило підозру ексначальнику поліції Дніпропетровської області

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому начальнику поліції Дніпропетровської області Віталію Глуховері.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

Глуховерю підозрюють у перевищенні повноважень і незаконному затриманні патрульних.

«Сьогодні повідомили про підозру колишньому начальнику Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області. Нагадаю, 12 вересня 2018 року чиновник перевищив свої повноваження та незаконно дав команду КОРДівцям затримати патрульних у Дніпропетровській області, які зупинили водія «Range Rover» за порушення ПДР», — написала Варченко.

Нагадаємо, патрульні поліцейські зупинили Range Rover, водій не зупинився на знак. За кермом перебував водій Глуховери, який при спілкуванні з патрульними, ймовірно, зателефонував своєму начальнику. Після дзвінка на місце інциденту приїхали співробітники спецпідрозділу КОРД і з застосуванням зброї затримали патрульних поліцейських. Інцидент потрапив на відео та в соцмережі.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою звільнити начальника обласного управління МВС в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю.

29 липня Міністерство внутрішніх справ звільнило Глуховерю.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО