Європарламент заявив про відсутність прогресу на переговорах щодо Brexit

Голова Європарламенту Давид-Марія Сассолі заявив про відсутність прогресу в переговорах щодо Brexit.

Про це 8 жовтня повідомляє Sky News з посиланням на поширену після переговорів з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном заяву на Даунінг-Стріт.

«Я приїхав сюди зі сміливою надією почути пропозиції, які могли б просунути переговори. Однак я мушу зауважити, що прогресу немає», - наводить видання слова Сассолі.

Він також зазначив, що Європарламент готовий знову відстрочити вихід Британії з Євросоюзу, якщо для цього є вагома причина.

4 жовтня Джонсон направив сесійному суду Шотландії письмові запевнення про те, що він попросить Євросоюз про відтермінування Brexit в разі, якщо не зможе укласти з Брюсселем угоду в зв'язку з майбутнім «виходом». Днем раніше Джонсон закликав ЄС проявити готовність до угоди щодо Brexit. Якщо її так і не укладуть, Сполучене Королівство покине ЄС без угоди, заявив він.

9 вересня набув чинності закон про відтермінування виходу Великобританії з Євросоюзу. Згідно з документом, Лондон попросить ЄС про відтермінування Brexit на три місяці, до 31 січня 2020 року, якщо Лондон і Брюссель не укладуть угоду про умови майбутньої співпраці до 19 жовтня.

У разі виходу Великобританії з ЄС без угоди в країні виросте вартість електроенергії і палива, почнеться дефіцит ліків і продовольства, порушиться транспортне сполучення з материком.

Попередній британський прем'єр Тереза ​​Мей пішла у відставку 7 червня. Це сталося після того, як парламент втретє відхилив її сценарій Brexit. Сам вихід з Євросоюзу повинен був відбутися 29 березня, проте через невдалі голосувань його довелося перенести на 31 жовтня 2019 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО