Порошенко відреагував на підозру про держзраду

П'ятий президент Петро Порошенко прокоментував відкриття ДБР справи стосовно нього за статтею про держзраду через підписання Мінських угод.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Я прокоментую це як ще одне підтвердження подвійних стандартів Російської Федерації. З одного боку, російський лідер їде в Париж, де говорить про необхідність імплементації Мінських угод. З іншого боку, через свої агентурні можливості, які реалізуються через представників команди Януковича...», - говорить політик.

При цьому він зазначив, що порушуючи кримінальні справи, його намагалися притягти до відповідальності «і за дії України через деблокування Керченської протоки, незважаючи на рішення Гамбурзького трибуналу, і за наказ перейти в контрнаступ у червні 2014 року, і за підписання Мінських угод, як реалізацію мирних ініціатив президента Порошенка, і за націоналізацію ПриватБанку, який на той час виступав насосом щодо дестабілізації банківської системи країни».

«Залишилося тільки порушити справу проти Порошенка за створення в Україні своєї автокефальної церкви, і буде вже повний комплект», - додав експрезидент.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань почало розслідування можливої державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод.

П'ятий президент України зараз фігурує в ще 13 кримінальних справах. Йдеться про держзраду у зв'язку з корупційними злочинами, придбанням телеканалу «Прямий», зловживанні владою, легалізації незаконних доходів від продажу заводу «Кузня на Рибальському», на який накладено арешт, а також інцидентом в Керченській протоці.

При цьому офіційно Порошенко не є підозрюваним або обвинуваченим у жодній справі, а фігурує як свідок.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО