З'ясувалося, про що розмовляв Зеленський із Меркель телефоном

Глава держави Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента у вівторок, 11 лютого.

Під час телефонної розмови сторони обговорили низку питань, що стосуються України. Зокрема, говорили про виконання домовленостей, досягнутих під час зустрічі в нормандському форматі 9 грудня 2019 в Парижі. Зеленський поінформував співрозмовницю про ситуацію з безпекою на Донбасі.

Федеральний канцлер висловила стурбованість у зв'язку з недотриманням з боку незаконних збройних формувань режиму припинення вогню.

Співрозмовники обговорили питання визначення трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів на лінії зіткнення в Донбасі, а також висловили сподівання на досягнення прогресу в цьому напрямку на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи 12 лютого в Мінську.

Зеленський укотре наголосив на необхідності забезпечення безперешкодного доступу міжнародних гуманітарних організацій, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста, до утримуваних осіб на непідконтрольною території України.

Під час розмови також йшлося про необхідність продовження персональних санкцій ЄС проти колишніх високопоставлених чиновників України, які підозрюються в зловживанні державними коштами та скоєнні злочинів під час Майдану.

Раніше Меркель анонсувала конференцію з питань конфлікту в Лівії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО