У рамках послаблення карантину столичним закладам громадського харчування дозволили приймати відвідувачів у приміщенні.
Про це йдеться в розпорядженні Київської міської державної адміністрації від 22 червня.
Згідно з документом ресторанам і кафе дозволили повноцінно відкритися, однак при обслуговуванні відвідувачів вони будуть зобов'язані дотримуватися низки протиепідемічних вимог:
- дотримуватися соціальної дистанції,
- зберігати між столами відстань у 1,5 метра, якщо вони не з'єднані перегородкою,
- за одним столиком можуть сидіти до чотирьох осіб, не враховуючи дітей до 14 років,
- усунути з прямого доступу брошури й журнали,
- видавати безконтактне меню, або таке, яке потім утилізується або буде продезінфікованим,
- використовувати одноразовий посуд із картону або паперу (багаторазовий посуд дозволяється тільки за умови його оброблення високою температурою),
- трубочки, цукор, прилади повинні бути в індивідуальній упаковці,
- у закладах швидкого харчування прилади видаються на прохання відвідувача,
- рекомендується безконтактна оплата,
- уникати черг, гості можуть заходити до приміщення тільки в супроводі працівників закладу,
- забороняється робота дитячих кімнат,
- банкети дозволені тільки в кількості до 10 осіб,
- заборонено готувати на відкритій кухні (виняток – перегородка від відвідувачів),
- заборонена робота буфетів для самообслуговування.
Нагадаємо, 22 червня стало відомо, що Київ відповідає новим критеріям МОЗдля послаблення карантинних обмежень.
В Україні дозволили відкритися ресторанам і кафе 5 червня – у тих областях, де це дозволяла зробити епідситуація з коронавірусом.
Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA
Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps