Денісова просить 3,5 мільйона з коронавірусного Фонду для створення сайту

Омбудсмен Людмила Денісова просить виділити 14,5 млн грн з Фонду боротьби з COVID-19 на ремонт будівлі й створення офіційного сайту Уповноваженого ВРУ з прав людини.

З відповідним проханням Денісова звернулася до Кабінету міністрів, йдеться в листі Уповноваженого в КМУ, яке оприлюднила експертна організація StateWatch.

Зазначається, що 10 млн грн з них планується витратити на ремонт адміністративної будівлі, 3,5 млн грн – на створення вебсайту, а також 1 млн грн – на відрядження в рамках національного превентивного механізму.

Прохання про виділення 10 млн грн на ремонт будівлі Секретаріату Уповноваженого з прав людини обґрунтовується скороченням передбачених на 2020 рік видатків на здійснення капітального ремонту.

За словами Денісової, безповоротне вилучення зазначених витрат і перенесення термінів проведення ремонту призведе до наступних наслідків: втрата результатів проведених капітальних робіт фасаду у 2019 році на суму 22 млн грн; навантаження на державний бюджет у 2021 році у зв'язку з необхідністю компенсувати кошти передані до Фонду боротьби з COVID-19 протягом цього року; збільшення договірної ціни в майбутньому.

Це прохання вона аргументує тим, що нинішній сайт був розроблений на морально застарілій платформі і не підлягає оновленню, а тому має певні технічні обмеження.

Уповноважена апелює до того, що сайт має слабку систему захисту, через що постійно піддається кібератакам і блокується. Запитувані кошти на створення сайту уповноважена пропонує розподілити так: створення технічного завдання – 525 тис грн; розробка прототипу вебпорталу – 700 тис грн; розробка, тестування й введення в експлуатацію – 2,275 млн грн.

Нагадаємо, в Україні за чотири місяці боротьби з пандемією коронавірусу витратили 19 млрд гривень. Гроші були взяті зі спеціально створеного Фонду боротьби з COVID-19.

З усіх коштів, які вже були виділені з Фонду боротьби з коронавірусом в Україні, тільки 15% пішли безпосередньо в медичну галузь.

Раніше комітет Ради погодив виділення коштів з Фонду COVID-19 на страхові виплати медикам.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО