У США планують зменшити кількість місць для біженців до рекордно низького значення

Державний департамент США пропонує адміністрації Дональда Трампа зменшити кількість місць для біженців, яких США зможуть прийняти наступного бюджетного року до 15 тисяч.

Відповідну заяву опублікували на сайті Держдепу.

Держдеп обгрунтував пропозицію необхідністю забезпечити безпеку та добробут американців, особливо з огляду на пандемію COVID-19.

В заяві також йдеться про збільшення гуманітарної допомоги, спрямованої на припинення конфліктів, «які стають рушієм потоку біженців».

«Пропозиція президента стосовно переселення біженців в бюджетному 2021 році підтверджує постійну відданість Америки допомозі найбільш вразливим людям у світі, водночас виконуючи наш найперший обов‘язок захисту американців та служіння їм», - йдеться у заяві.

У Держдепі також планують розглянути заявки 290 тисяч прохачів притулку, які вже перебувають на території Сполучених Штатів і які звернулись із запитом про можливість залишитись в країні, через загрози переслідування, якщо вони повернуться на Батьківщину.

За адміністрації Трампа, кількість біженців, яку США приймають на свою територію постійно зменшується.

В перший рік його президенства обмеження на цю кількість було встановлено на рівні 45 тисяч осіб. Потім воно поступово зменшувалося до 18 тисяч. У останній рік президентства попередника Трампа Барака Обами, це обмеження було встановлене на рівні 116 тисяч осіб.

Нагадаємо, у Білому домі розповіли, за яких умов Трамп візьме участь у другому раунді дебатів з Байденом.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО