Протести в Киргизстані: президент готовий піти у відставку

Чинний президент Киргизстану Сооронбай Жеенбєков готовий піти у відставку, якщо цього вимагатиме опозиція. Але зробити це він може лише після того, як політична ситуація в країні повернеться у правове поле.

Про це повідомляє пресслужба киргизького президента.

У повідомленні йдеться, що ситуація в країні, на думку президента, досягла критичної точки, і для того, щоб врегулювати політичну кризу, необхідно зробити декілька важливих кроків.

«Анульовані результати парламентських виборів. Тепер мають бути призначені нові вибори до парламенту. Рішення з цього приводу повинні прийняті в ЦВК. Це знизить політичну напругу в країні», - заявив Жеенбєков.

Також він відзначив, що готовий узаконити усі кадрові зміни у керівництві Киргизстану.

«Щоб легітимізувати призначення нового прем’єр-міністра та членів його уряду необхідна постанова парламенту та указ президента. Я готовий підписати цей указ. Я намагатимусь легітимізувати усі кадрові зміни. Нам потрібно якнайшвидше повернути ситуацію у правове поле. Після того, як країна знову опиниться на шляху законності, я готовий піти з посади президента Киргизстану», - додав очільник країни.

Нагадаємо, 5 жовтня місцеві партії Бішкека проводили мітинги незгоди з результатами парламентських виборів. На акції протести вийшли кілька тисяч людей, демонстранти захопили будівлю парламенту та Державного комітету нацбезпеки.

Також ми писали, що Соонронбай Жеенбєков готовий прийняти умови мітингарів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО