Вчені з Університету Північної Кароліни (США) перерахували продукти, які можуть знижувати активність ферментів коронавірусу в організмі.
Результати дослідження опубліковані у виданні Frontiers in Plant Science.
Дослідники з'ясували, що хімічні сполуки в винограді і зеленому чаї найбільш успішно перешкоджають поширенню коронавірусу в організмі людини.
Фахівці розповіли, що в даних продуктах містяться речовини, які здатні блокувати ферменти-протеази SARS-CoV-2.
Крім цього, знижувати активність ферментів COVID-19 здатні темний шоколад і какао.
Зазначимо, за даними ВООЗ, коронавірус за останній рік забрав більше життів, ніж туберкульоз у 2019 році, і майже в чотири рази більше, ніж малярія. За статистикою кожні 9 секунд на планеті помирає одна людина.
Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA
Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps