З понеділка, 17 травня, Чехія послаблює низку карантинних обмежень і починає вакцинацію громадян, старших за 40 років.
Після довгої перерви відкриваються ресторани, кафе і бари. При цьому адміністрація та обслуговуючий персонал закладів повинні забезпечити максимальне дотримання норм санітарно-епідеміологічної безпеки. Біля ресторанних столиків на терасах, згідно з вимогою влади, одночасно зможуть сидіти не більше 4 гостей. Контроль за цим буде здійснювати поліція, пише «Укрінформ».
Повідомляється, що клієнти повинні бути готові надати, в разі перевірки поліцією, негативний тест на коронавірус (антигенний - не старший трьох днів, PCR - не старший 7 днів), сертифікат про вакцинацію або довідку про перенесену хворобу COVID-19 протягом останніх 90 днів.
Одночасно в Чехії відкриваються шкільні їдальні, ресторани і буфети в готелях, їдальні в установах і на підприємствах.
Крім того, дозволено проведення культурних і спортивних заходів під відкритим небом за участю до 700 глядачів. Наявність маски при цьому обов'язкова, відстань між людьми - 2 метри.
Та відкривається вакцинація для людей, старших за 40 років, а це майже десята частина населення.
Нагадаємо, «Слово і діло» пропонує подивитися, коли в окремих країнах сподіваються набути колективний імунітет від COVID-19.
Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps