НАБУ і САП викрили на хабарі дніпровську суддю

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на одержанні неправомірної вигоди одну із суддів Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області.

Про це повідомляє прес-служби органів.

«7 червня детективи НАБУ спільно з СБУ в Дніпропетровській області за процесуального керівництва САП викрили суддю Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області на отриманні неправомірної вигоди. Як встановило слідство, служителька Феміди вимагала та отримала 2500 доларів за ухвалення рішення в інтересах фізичної особи у цивільній справі», – інформують у НАБУ.

У САП додали, що наразі тривають слідчі дії та вирішується питання про повідомлення судді про підозру за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди).

За даними «Слово і діло», органи правопорядку викрили на хабарі суддю Дніпровського райсуду Дніпропетровщини Лалі Новік.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд призначив судді 6 років позбавлення волі за хабар. Раніше Вища рада правосуддя відсторонила голову харківського адмінсуду від здійснення правосуддя.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО