У Токіо з 25 жовтня, вперше за майже 11 місяців, скасовують коронавірусні обмеження для тих закладів громадського харчування, які відповідають підвищеним вимогам про санітарні норми.
Про це повідомляє видання NHK.
Так, починаючи з понеділка від ресторанів і барів, які отримали сертифікати, що підтверджують, що вони вживають заходів проти інфікування, більше не вимагатимуть скорочення робочого часу і припинення продажу алкоголю з 8 години вечора.
Сертифіковані заклади громадського харчування зможуть повернутися до звичайної роботи.
Влада також закликала також рестораторів обмежувати число відвідувачів за одним столом до 4 осіб, а в разі більш численних груп перевіряти наявність доказів вакцинації.
За даними порталу Worldometer, в Японії з початку пандемії зафіксували понад 1,7 млн випадків COVID-19, зокрема 18,1 тис. летальних.
Нагадаємо, в Україні за добу зафіксували 14 634 нових випадки коронавірусу.
З 21 жовтня діють нові правила перевезень - в транспорт пускають тільки вакцинованих або з ПЛР-тестом.
Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA
Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps