В Україні з 2016 року практичні на чверть впало виробництво макаронів і макаронних виробів - сумарне падіння склало 23%. За 2021 рік виробили тільки 67,7 тис. тонн макаронних продуктів. Тому вітчизняні макарони поступово витісняються імпортними; частка вітчизняних поки ще становить 66%, а імпортних - 34%.
Про це повідомив «Український клуб аграрного бізнесу».
Основні експортери макаронів в Україну - це Італія (21,7 тис.тонн), Туреччина (9,1 тис. тонн) і Польща (8,8 тис. тонн). 49,1 тис. тонн макаронних виробів сумарно імпортували в Україну з-за кордону.
Що цікаво, Україна теж експортує макарони, проте в куди більш скромних обсягах - так, у 2021 році за кордон вирушило 5,4 тис.тонн макаронів, а основними покупцями стали Венесуела, Молдова і Литва.
Нагадаємо, що згідно з даними Держстату, за підсумками жовтня 2021 року рівень інфляції в річному вимірі в Україні вперше за сім місяців знизився і склав 10,9%.
Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps
Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA