В Україні може з'явитися нове свято – День борщу. Його запропонував створити шеф-кухар та автор оновленого меню для шкільних їдалень Євген Клопотенко.
Проєкт постанови про встановлення Дня українського борщу вже зареєстрували у Раді. Наразі документ надано для ознайомлення до профільного комітету.
«Місяць тому то все було на рівні моєї мрії, з якою я жив декілька років. Після того, як я поділився цією ідеєю з оточуючими, то вона стала мрією й інших українців... І якщо Верховна рада її ухвалить (постанову- ред.), то ми, українці, матимемо свято, в яке зашито трохи більше, ніж просто страва. Там частина нашої національної ідентичності і можливість зберегти свої традиції на довгі сторіччя», - написав Клопотенко у Facebook.
За задумом Клопотенка це може бути день, коли всі українці варять у себе вдома борщ.
Нагадаємо, наші аналітики традиційно оновлюють індекс борщу. Як змінювалася вартість української страви з 2015 року можна прочитати тут.
Також «Слово і діло» проаналізувало, як змінювалася вартість найкращої закуски до борщу - сала з 2014 року.
Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA
Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps