Гроші за бустерну дозу та оплата комуналки «ковідною» тисячею: програму «єПідтримка» знову розширили

Кабінет міністрів України сьогодні ухвалив нові рішення, які дозволять розширити державну програму «єПідтримка».

Про це стало відомо під час засідання уряду у середу, 9 лютого.

Так, з 14 березня українці, які зробили бустерне щеплення, отримають додаткову допомогу у розмірі 500 гривень.

Також Кабмін дозволив громадянам віком від 60 років та особами з інвалідністю І та ІІ групи використовувати кошти «єПідтримки» на оплату комунальних послуг (з 28 лютого). А з 14 лютого особам з інвалідністю І та ІІ групи дозволили використати кошти на купівлю ліків.

Крім того, термін використання тисячі гривень, яку виділяють за вакцинацію від коронавірусу, продовжили з 4 до 9 місяців з дня зарахування коштів на рахунок.

Нагадаємо, у грудні 2021 року в Україні запрацювала програма «єПідтримка». Вона передбачає виплату 1 тисячі гривень повністю вакцинованим від коронавірусу українцям. Як розповіли у Кабміні - найчастіше українці витрачають гроші на покупку книг, квитки у кіно та подорожі.

Пізніше програму розширили – тепер отримати тисячу гривень за вакцинацію двома дозами можуть і підлітки віком від 14 років, а люди похилого віку можуть витратити гроші на ліки.

Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що вакциновані українські пенсіонери отримають від держави безкоштовний сучасний смартфон та пільговий тариф. Програма стартує у квітні цього року.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО