Зведення Генерального штабу ЗСУ за 16 березня: головне

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував зведення бойових дій проти російсько-фашистських військ за 16 березня 2022 року. Основне - окупанти ніде не можуть досягти успіху, в деяких місцях їм доводиться передчасно вводити в бій резерви.

Про це повідомляється на сторінці Генштабу ЗСУ в Facebook.

Основне зі зведення Генштабу:

  • Ворогом повною мірою не досягнута жодної стратегічної мети наступальної операції.
  • На Волинському напрямку агресор за повної згоди Мінська використовує територію Білорусі для розміщення ракетних комплексів, нанесення ракетних ударів по території України, організації всіх видів забезпечення військ, військами РФ контролюється Аеродромна мережа і транспортна інфраструктура Республіки Білорусь. Білоруські прикордонники займаються шпигунством на користь Росії.
  • На Поліському напрямку - розвідка і спроби організувати контрбатарейну боротьбу. Значних успіхів ворог не має, росіяни зазнали втрат і змушені передчасно задіяти резерви.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках активних наступальних дій немає, росіяни перегрупуються і поповнюють запаси. Ізюм як і раніше український.
  • У Південнобузькому районі противник продовжує спроби закріпитися на займаних позиціях.

В цілому, можна констатувати, що на поточний момент велика частина російсько-фашистських військ видихлася і наступати тимчасово нездатна.

Нагадаємо, сили протиповітряної оборони України за добу 16 березня сумарно приземлили не менше 10 літальних апаратів російсько-фашистських військ. Україна закриває небо самостійно.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО