Членство Ковальова у фракції СН призупинено, ОГП та СБУ просять розібратися, чим нардеп зайнятий на Херсонщині

«Слуга народу» призупинила членство Олексія Ковальова у фракції. Політсила також просить правоохоронців розібратися в обставинах перебування нардепа на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Про це йдеться у заяві партії та фракції «Слуга народу».

Олексій Ковальов, якого було обрано по округу №186 Херсонської області, з квітня перебуває на тимчасово захопленій території. Судячи з його інтерв'ю, зазначають у СН, він там цілком добровільно.

«Він спілкується із російськими військовими, які не вчиняють по відношенню до нього жодних дій. Він не бере участь у національному спротиві російській агресії та окупації. Він, за його ж словами, здійснює на тимчасово захопленій території діяльність із надання гуманітарної допомоги. Крім того, він не відвідує пленарні засідання Верховної ради України, не бере участь у голосуваннях за важливі в умовах воєнного стану законопроекти. Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що 12 квітня депутат повідомив, що до нього додому приходили російські військові. За словами Ковальова, йому не пропонували очолити будь-який орган влади. Розмова тривала близько двох годин, йому не загрожували та не затримували.

«Слуга народу» у заяві наголошує, що поведінка Ковальова та випадки його спілкування з окупаційними військами викликають підозру у здійсненні ним державної зради. Тому що на тимчасово захоплених територіях окупанти викрадають колишніх та нинішніх керівників органів влади, громадських діячів, підприємців та проводять примусову мобілізацію.

У політсилі вважають, що поведінка Ковальова несумісна ні зі званням народного депутата, ні із членством у фракції. «Саме тому політична партія «Слуга народу» та фракція партії «Слуга народу» у Верховній раді України ухвалили спільне рішення про призупинення членства Олексія Ковальова у фракції та звернулися до генерального прокурора України Ірини Венедіктової, голови Служби Безпеки України Івана Баканова із закликом порушити справу, у межах якої ретельно і всебічно розслідувати всі факти та обставини перебування Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування з окупаційними військами. За висновками слідства партія та фракція ухвалять політичні рішення щодо цього депутата», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року Олексій Ковальов став власником «4 каналу». Як пізніше розповів депутат, він оформив угоду на батьків, після чого вони подарували йому куплений актив.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО