Російські олігархи масово намагаються оскаржити санкції – ЗМІ

Російські олігархи, а також члени їх сімей, які потрапили під санкції Європейського Союзу після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, намагаються використовувати Західне правосуддя, щоб домогтися скасування санкцій.

Про це повідомляє російське опозиційне видання Медуза.

Так, відомо, що олігархи та їхні родичі подали вже близько 20 позовів до європейських судів, вимагаючи зняти із зазначених росіян персональні санкції. Серед бажаючих судитися - Роман Абрамович, Андрій Мельниченко, Петро Авен, Михайло Фрідман та Дмитро Конов; практично всі ці люди вважаються близькими до президента росії володимира путіна і заробили свої статки завдяки дружбі з путінським режимом.

Втім, європейські юристи невисоко оцінюють шанси таких позовів на успіх - в першу чергу через політичну складову, яка не дозволить європейській судовій системі винести рішення в інтересах російських олігархів.

Нагадаємо, що 2 червня Міністерство фінансів США розширило санкційний список проти росії. Під обмеження потрапили 17 громадян і 16 компаній. Всього з моменту початку російського вторгнення в Україну більше тисячі росіян опинилися під західними санкціями.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО