В Україні з'явиться Коледж Європи – президент

В Україні буде створено Коледж Європи, вже підписано відповідний меморандум.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на урочистому засіданні Верховної ради, присвяченому Дню державності, у Києві 28 липня.

«Для мене честь оголосити зараз ще про один дуже важливий крок. Європейський Союз має Коледж Європи в Брюгзі та в Натоліні. Це одні з найшанованіших установ післядипломної освіти, які готують фахівців для роботи в інституті ЄС та державах-членах. Ми створюємо в Україні наш Коледж Європи», – сказав президент.

За його словами, вже підписано відповідний меморандум між урядом України та Коледжем Європи у Натоліні (Польща).

«І на першому етапі в одному з українських вищих навчальних закладів запрацює факультет європейської інтеграції, а невдовзі на його основі – Коледж Європи у рамках Президентського університету», – розповів Зеленський.

За його словами, коледж стане не лише професійною основою для європейської політики України як члена ЄС, а й «нашим внеском у розвиток європейських інституцій».

Нагадаємо, сьогодні в Україні вперше відзначають День державності. Українців привітав президент Володимир Зеленський.

У своєму зверненні до Дня української державності він назвав Україну єдиною законною спадкоємицею Київської Русі та пообіцяв, що країна до останнього боротиметься проти окупантів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО