Росіяни почали використовувати Запорізьку АЕС як базу для особового складу – Генштаб

В Енергодарі 10-11 жовтня було відзначено збільшення особового складу російських військ біля Запорізької атомної електростанції. Окупанти використовують станцію як базу для розміщення особового складу, оскільки об'єкт не обстрілюється.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Минулої доби окупанти завдали 2 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Минулої доби ЗСУ відбили атаки противника у напрямках населених пунктів Терни, Опитне, Веселе, Невельське, Одрадівка, Іванград, Бахмут, Нова Кам’янка та Сухий ставок.

Авіація Сил оборони завдала 25 ударів: підтверджено ураження понад 19 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 зенітних ракетних комплексів супротивника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 5 крилатих ракет та 9 БпЛА.

Ракетні війська та артилерія за добу вразили 3 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів. До зони вогневого ураження також потрапила ворожа станція радіоелектронної боротьби.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник здійснив обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Українське, Атинське, Велика Рибиця Сумської області та Миколаївка Чернігівської області;

  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Стрілеча, Огірцеве, Стариця, Гатище, Дворічна та Гряниківка;

  • на Краматорському напрямку – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Спірне, Терни, Зарічне, Надія, Ольгівка, Торське, Білогорівка, Ямполівка та Травневе;

  • на Бахмутському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Часів Яр та Опитне;

  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка, Невельське, Первомайське, Золота Нива;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляно райони населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Времівка, Новоандріївка, Новоданилівка, Дорожнянка, Гуляйполе та Комишуваха;

  • на Южнобузькому напрямку обстріли райони населених пунктів неподалік лінії зіткнення.

«Для поповнення втрат у живій силі російське військове керівництво не припиняє практику вербування найманців. Зокрема, і громадян інших країн. Стало відомо про прибуття 9 жовтня цього року, на тимчасово окуповану територію АР Крим, близько чотирьохсот бойовиків-іноземців. У подальшому їх планують залучити до бойових дій на території України», – розповіли у Генштабі.

Крім того, у Приморсько-Ахтарську Краснодарського краю призупинено відправлення відмобілізованих до навчальних центрів до 1 листопада – установи не готові до розміщення, підготовки та всебічного забезпечення великої кількості особового складу.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомили, що підрозділи російських військ на окремих напрямках бойових дій, зокрема, на Донеччині, отримали розпорядження тимчасово припинити наступальні дії.

Як сказав секретар РНБО Олексій Данілов, у росії залишилося трохи більше чверті високоточних ракет із усього запасу, який був на початок вторгнення в Україну у лютому.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО