В «Укренерго» повідомили, чи чекати сьогодні ввечері на віялові відключення

Сьогодні ввечері в Україні не планують відключати електрику, але прохання знизити споживання енергії у вечірні та ранкові години пік залишається актуальним.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

«Сьогоднішній вечір може стати третім після терористичних атак росії, коли енергосистема зможе обійтися без примусових відключень. Наразі диспетчерський центр «Укренерго» не планує вводити обмежень енергоспоживання, ані в Києві та області та інших регіонах», – сказано у повідомленні.

Як зазначається, українці ввечері та 12 та 13 жовтня у години пік споживали менше єнергії, ніж у звичайний осінній день.

«Однак нам необхідно будь-що втримати нинішній рівень споживання. А краще - ще трохи скоротити його в години пік. Адже попри те, що ми не переступаємо межу, з кожним днем споживаємо все більше. Наприклад, 12 жовтня у вечірній пік споживання було на 4% нижче середнього показника, а 13 жовтня – лише на 2,2%», – повідомляють у компанії.

Українців знову закликали свідомо зменшувати споживання електроенергії вранці – з 8 до 11 години та ввечері – з 17 до 23 години.

Нагадаємо, українців уже кілька днів просять зменшити навантаження на систему електропостачання, оскільки багато об'єктів інфраструктури постраждали внаслідок масової ракети атаки росії 10 жовтня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО