Уникаємо лобових атак: у ЗСУ розкрили нюанси військової стратегії України

Стратегія ЗСУ в війні проти країни-агресора полягає у комбінації постійних ударів по пунктах постачання та мобільних атак.

Про це повідомив в інтерв'ю для ABC News командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, нюанси військової стратегії України передбачають відмову від лобових зіткнень, де противник має перевагу в артилерії. Водночас українські сили постійно б'ють по вогневій могутності росії, руйнуючи центри постачання, й водночас проводять мобільні атаки, аби досягти мети з мінімальними втратами.

«Ми досягаємо цього, завдаючи ударів по вогневій потужності противника, його артилерії, уникаючи лобових атак на користь рейдів та маневрів, атакуючи з флангів та з тилу. Ми створюємо умови, за яких ми можемо змусити ворога нервувати, зазнавати втрат і залишити свої позиції», - додав Сирський.

Нагадаємо, 24 жовтня Володимир Зеленський звільнив Миколу Жирнова з посади начальника Київської міської військової адміністрації. Замість нього призначено Сергія Попка.

Зазначимо також, ЗСУ атакували пункт скупчення російських військ на окупованій частині Запорізької області, багато окупантів отримали поранення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО