Маємо зробити все, щоб вистояти цю зиму – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що зима буде складною. Однак він наголосив, що українці зможуть це витримати.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

За словами глави держави, росіяни намагаються зробити холод і труднощі частиною свого терору.

«Ми ж маємо зробити все, щоб вистояти цю зиму, як би це не було важко. Вистояти – і ми вистоїмо. Вистояти цієї зими – це відстояти все», – підкреслив він.

Зеленський зазначив, що у росії ще є ракета та перевага в артилерії. Однак українці борються за свободу та захищають правду, об’єднуючи навколо України весь світ.

Президент заявив, що українських захисників чекають всюди, де є російська окупація. Однак там люди знать, що росія вдерлася не назавжди. Саме тому українці мають також допомагати і дбати один про одного.

«Щоб пройти зиму, ми маємо бути ще більш стійкими і ще більш єдиними, ніж будь-коли. Не можна допускати жодних внутрішніх конфліктів і чвар, які здатні послабити нас усіх, навіть якщо хтось там думає, що це якось посилить його особисто. Треба ще більше взаємодії, ніж будь-коли. Уся Україна має стати одним великим Пунктом Незламності та працювати щодня, працювати щоночі. Держава, бізнес, люди – усі ми, українці, усі разом», – додав глава держави.

Крім того, він зауважив, що українські військові міцно тримають позиції та найскладніші напрямки. Тому ключове завдання і держави, і народу полягає в тому, щоб зміцнити сили оборони та знайти для них все необхідне.

Зокрема, президент підкреслив, що наразі складна ситуація у Бахмуті, на Донбасі.

«І я дякую всім, хто допомагає посилювати Україну і хто після цієї зими обов’язково зможе сказати, що наближення нашої перемоги – це також його чи її особистий результат, особисте досягнення», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, напередодн Володимир Зеленський розповідав, що до Ефіопії прибув перший корабель з зерном, яке відправила Україна. Це відбулося у рамках гуманітарної продовольчої програми Grain from Ukraine.

Також президент заявив, що протягом тижня тривала робота над створенням спеціального трибуналу щодо російської агресії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО