Помирають не лише на полі бою: розвідка розповіла про масове пияцтво серед бійців рф

Російська армія втратила значну частину своїх бійців через не бойові причини, серед яких найпоширенішою залишається масове пияцтво солдатів.

Про це повідомляє британська розвідка.

Нещодавно російські Telegram-канали поширили інформацію про «надзвичайно високу» кількість інцидентів, злочинів і смертей, пов'язаних з вживанням алкоголю серед окупаційних військ.

«Російські командири, ймовірно, вважають, що поширене зловживання алкоголем особливо негативно впливає на боєздатність. Однак, оскільки зловживання алкоголем поширене в більшій частині російського суспільства, його вже давно негласно вважають частиною військового життя, навіть під час бойових дій», – зазначають у повідомленні.

Серед інших основних причин небойових втрат, за оцінкою розвідки, є неналежні тренування з поводження зі зброєю, дорожньо-транспортні пригоди й травми, пов’язані з погодними умовами, як-то переохолодження.

Нагадаємо, військові аналітики зазначали, що зимовий наступ російських військ не досягнув поставленої кремлем мети – захоплення територій по адміністративних кордонах Донецької та Луганської областей до 31 березня.

Раніше про провал зимового наступу росіян на Донбасі заявили також у британській розвідці.

Додамо, українські захисники за минулу добу, 1 квітня, ліквідували 560 окупантів. Загалом втрати ворога за час повномасштабної війни перевищили 174 тисяч військових.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО