Російське командування перекинуло до Мар’їнки «штурмові підрозділи Z»

Російське військове командування перекинуло до Мар’їнки, що на Донеччині, так звані штурмові підрозділи Z замість двох десантних частин.

Про це в етері телемарафону повідомив керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

Він заявив, що окупанти почали за принципом ПВК «Вагнер» набирати до штурмових підрозділів людей з кримінальним минулим.

«Існує окремий статут для цих підрозділів, який чітко визначає, що поранених з поля бою не евакуюють. Чому? Для того, щоб не відволікати від штурмових дій особовий склад, який не пошкоджений», – заявив речник

Українські військові отримали російські документи про штурмові роти Z, де зазначено, що на підготовку загарбників російське командування виділяє максимум два тижні.

«До нас потрапили деякі документи, а саме: «Положення про штурмові роти Z» 8-ї загальної військової армії рф. Там чітко зазначено, що на підготовку даних підрозділів виділяється всього 10-15 днів. Це занадто мало, щоб підготувати якісно для формування колективу, який буде працювати злагоджено. Але в росії зрозуміло, що навіть не ведуть облік людей, які загинули у цих підрозділах», – додав Дмитрашківський.

Нагадаємо, за більш ніж рік повномасштабної війни володимир путін не досяг жодної зі своїх стратегічних цілей в Україні. За підрахунками «Слово і діло», окупанти провалили вже десять дедлайнів захоплення Донбасу.

Раніше повідомляли, що десантники рф відіграють ключову роль у битві за Бахмут.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО