В Луганську росіяни переобладнали пологовий під потреби «вагнерівців»

Російські військові віддали пологовий будинок у тимчасово окупованому Луганську для потреб бійців з ПВК «Вагнер».

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Російські загарбники продовжують переобладнати медичні заклади в окупованих містах та селах під свої потреби. Зокрема, такі випадки зафіксували у Луганській області. За інформацією Генштабі, до Залізничної лікарні, де лікують поранених окупантів, додатково завезли ліжка та обладнання. Крім того, у місті росіяни передали пологовий будинок №2 у розпорядження ПВК «Вагнера».

Також відзначають, що з Луганська продовжують вивозити дітей нібито на канікули у літні табори російської федерації.

«Російські загарбники цинічно продовжують здійснювати незаконне вивезення дітей із тимчасово захоплених територій Луганської області. У окремих населених пунктах Щастинського району, окупанти анонсували так званий відпочинок для школярів у літніх таборах на території російської федерації», – йдеться у дописі.

У Генштабі також повідомляли, що у суботу, 27 травня, російські окупанти продовжують спроби з захоплення Донецької та Луганської областей. ЗСУ відбили понад десять атак противника.

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Україна готова розпочати свій контрнаступ для визволення своїх територій від окупаційних військ рф. Причому це може статися завтра, післязавтра чи через тиждень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО