Усі Patriot, нібито знищені росією, ефективно збивають ворожі ракети – звернення Зеленського

Український президент Володимир Зеленський повідомив, що російські військові не знищили жодної системи Patriot. Всі системи ППО працюють на позиціях.

Про це він заявив у зверненні за підсумками 480-го дня повномасштабної війни в Україні.

«Хто б там в росії не розказував, нібито наші Patriot знищені, усі вони є, усі вони працюють, усі вони збивають російські ракети. І збивають максимально ефективно. Жодного Patriot не знищено!»,– наголосив президент.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Завершується цей тиждень – дуже важливий для нас усіх тиждень: для нашої оборони, для наших кроків уперед – для наших наступальних дій. І саме час подякувати всім нашим воїнам, тим, хто відзначився саме цього тижня.

  • Таврійський напрямок найбільш жорсткий. Морпіхи 35-ї окремої бригади – дякую вам! Десантники «Сімдесятдевʼятки» – дякую! 130-й окремий розвідбат – дякую! 68-ма окрема єгерська бригада – дякую! 23-тя окрема механізована бригада – дякую! Артилеристи 44-ї бригади – вдячний вам!

  • Наша Нацгвардія – дякую всім вам! Наші прикордонники… Особливо відзначу Луцький та Львівській прикордонні загони!

  • І звичайно, наші захисники неба. За тиждень більше ніж сотня групових авіаударів по позиціях і тилах ворога. Дякую, наші пілоти! За сім днів знищено майже три десятки ракет і близько півсотні ударних дронів. А окремо відзначу оборонців неба Київщини. 96-та Київська зенітна ракетна бригада Повітряних сил – дякую! Усі «Калібри» та «Кинджали» під час цих атак були знищені, а отже, життя наших людей були врятовані.

  • І до того ж хочу сказати про кілька речей. Перше. Хоч би хто там, у росії, розказував, ніби наші «Петріоти» знищені, усі вони є, усі вони працюють, усі вони збивають російські ракети. І збивають максимально ефективно. Жодного «Петріота» не знищено!

  • Друге. Усі ви бачили, як відбувався візит делегації лідерів і представників країн Африки – візит в Україну, візит потім у державу-терориста. Делегація мала змогу побачити, хто насправді зацікавлений у мирі, а хто насправді сам по собі війна. Це було дуже чітко.

  • Усе, про що говорилося в Україні, було про формулу миру: пункт за пунктом, увесь зміст. Усе, про що говорилося в росії, було про війну, про те, як знищувати життя далі. Очевидна річ: немає альтернативи формулі миру. Добре, що світ усе краще це чує та бачить.

  • Третє. Що стосується держави-терориста, єдине, що має їх нині хвилювати, – як підготувати їхнє суспільство, російське суспільство, до того, що вони втрачати-муть усе те, заради чого знищують майбутнє своєї держави. Захоплені території Росія втрачатиме. Нашим крокам із деокупації немає та не буде альтернативи.

  • Наші військові рухаються: позиція за позицією, крок за кроком ідемо вперед. Був цього тижня «Рамштайн», і головне – це швидкість постачання. Наступ-ного тижня будуть і нові важливі комунікації з партнерами – саме заради нашого руху, саме заради зброї, саме заради того, щоб у наших воїнів було все необхідне.

«Я дякую кожному і кожній, хто зараз у бою, на позиціях та на бойових постах!», – наголосив президент.

Нагадаємо, Німеччина обіцяє передати Україні ще кілька десятків керованих ракет для Patriot.

Також повідомлялося, що Україна може одержати ще 5 систем Patriot.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО