ДБР затримало начальника одного з київських військкоматів

Затримано начальника київського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він був учасником схеми переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомила пресслужба ДБР 5 серпня.

«Працівники ДБР затримали начальника київського районного Територіального центру комплектування та соцпідтримки. Він був спільником начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, якого Бюро викрило на масштабній корупційній схемі переправлення за кордон громадян призовного віку 3 серпня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, за розробленою організаторами схемою, чоловікам оформлювався пакет фіктивних документів про нібито непридатність до військової служби вартістю 10 тисяч доларів.

ДБР задокументувало отримання спільниками грошей від кількох військовозобов'язаних. Зловмисникам повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 ККУ).

Санкція статті – позбавлення волі до 9 років.

До начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника одного з відділів КМВА, застосовано запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою застави у майже 2 млн грн.

Також подано клопотання про обрання запобіжного заходу щодо начальника київського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Продовжується досудове слідство.

Нагадаємо, військкома з Одеської області відправили на фронт після скандалу через збагачення. А офіцера військкомату на Хмельниччині усунули від служби.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО