Протягом доби на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень: деталі від Генштабу

Українські військові продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Протягом доби, 5 серпня, на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Про це повідомляє у Facebook Генерального штабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційних ударів на Харківщині, а також здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника в районах Вільшаної та Синьківки Харківської області. Ворог завдав авіаційних ударів і мінометних обстрілів у понад 10 населених пунктів Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів на Луганщині та Донеччині.

На Бахмутському напрямку сили оборони стримують противника в районі Курдюмівки. Ворог для обстрілів на цьому напрямку застосовував авіацію та артилерію. Постраждали понад 15 міст та сіл.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського.

На Запорізькому напрямку ворог, здійснюючи авіаційні удари, вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області. Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Іванівка, Дніпровське, Білозерка, Кізомис, Херсон Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Нагадаємо, російські окупанти завдали масованого удару по Україні. З вечора 5 серпня по ранок 6-го серпня силам ППО вдалося знищити 57 цілей ворога.

Під час повітряної тривоги 5 серпня у Хмельницькій та Житомирській областях пролунали вибухи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО