У росії в 2022 році сталася рекордна за 10 років кількість вибухів – ЗМІ

Минулого року на території росії сталася рекордна кількість вибухів, від них постраждали майже 11 тисяч людей. Понад півсотні стали жертвами.

Про це повідомив російський Telegram-канал «Верстка», посилаючись на щорічну доповідь МНС рф.

«У 2022 році в росії зафіксовано найбільшу за десять років кількість вибухів – 83. Внаслідок вибухів загинули 55 людей, ще 10 647 людей постраждали», – сказано в повідомленні.

При цьому на каналі зазначають, що, «незважаючи на те, що останні десять років у росії відбувалися теракти, а житлові будинки руйнувалися через виток побутового газу, кількість вибухів щорічно не перевищувала 20, а кількість постраждалих обчислювалася сотнями, а не тисячами».

«У 2022 році, за даними МНС, вибухали житлові будинки, склади та шахти. До статистики також потрапив вибух на Кримському мості. Найпоширеніша причина вибухів у 2022 році – вибухонебезпечний предмет (бомба, ракета, міна, граната – ред.)», – уточнила «Верстка».

Згідно з підрахунками, вибухів в росії через вибухонебезпечні предмети було 55 із 83.

«Таким чином, зростання кількості вибухів у 2022 році безпосередньо пов'язане з бойовими діями», – підсумував російський портал.

Нагадаємо, останнім часом на всій території росії почастішали вибухи. Про «бавовну» повідомляють у різних містах, у тому числі й у Москві. Майже щотижня лунають вибухи в окупованому Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО