Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень – Генштаб

ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Загалом протягом минулої доби, 22 серпня, відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Водночас ворог завдав 4 ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснив 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Попівки. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Берестове, Куп’янськ-Вузловий Харківської області та Твердохлібове Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Веселого Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів Луганської та Донецької областей.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Іванівського Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів Донеччини.

На Авдіївському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. Тут для обстрілів ворог також використав авіацію та артилерію.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Водяного та Урожайного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів по містах та селам, а також провів 15 артилерійських обстрілів у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Ромашкового Херсонської області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали Нововоронцовка, Херсон, Білозерка, Велетенське, Комишани Херсонської області.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни повідомили, що успіхи Сил оборони України в районі Роботиного наближають контрнаступ до другої лінії оборони росіян. Передбачається, що вона може бути відносно легшою за першу.

22 серпня стало відомо, що українські воїни з боєм увійшли у село Роботине Запорізької області та організували евакуацію мирних мешканців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО