ЗСУ відбили атаки ворога біля Авдіївки, відбулося понад 20 бойових зіткнень – Генштаб

Протягом минулої доби, 23 серпня, на фронті відбулися 23 бойові зіткнення. На Авдіївському напрямку українські захисники успішно відбили атаки ворога.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Відомо, що вчора росіяни завдали 10 ракетних та 57 авіаційних ударів, а також здійснили 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Також, окупанти вчергове атакували територію України, застосувавши БпЛА «Shahed-136/131».

Ситуація на фронті

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Ромнів, Костянтинівки Сумської області та Довжика, Чугунівки Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки. Для обстрілу Луганської та Харківської областей використовував артилерію, міномети та авіацію.

На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали понад 30 населених пунктів Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого Донецької області. Обстріляв понад 25 населених пунктів Донеччини.

На Авдіївському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Благодатного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Малої Токмакчки. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник також завдавав авіаційних ударів, а також артилерійських обстрілів по Херсонській області та місту Херсон.

У Генштабі також розповідали, що на тимчасово окупованій території України російські загарбники продовжують переобладнувати об'єкти місцевої цивільної інфраструктури для власних потреб, зокрема, для лікування своїх військових.

Нагадаємо, у середу, 23 серпня, українські військові встановили прапор України у селі Роботине Запорізької області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО