Зведення Генштабу: ЗСУ відбили всі атаки ворога і мають частковий успіх на двох напрямках

Окупаційні війська намагалися наступати на трьох напрямках, однак усі їхні спроби завершились провалом. Водночас, воїни Сил оборони мають успіхи в районі двох населених пунктів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 10 вересня.

Так, на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно стримують противника в районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки, Курдюмівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 25 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки окупантів у районах Кераміка та Авдіївки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямі протягом доби наші воїни відбили 11 атак ворога в районі Мар'їнки. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районі Старомайорського Донецької області, обстріляв близько 10 населених пунктів, серед яких Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Шахтарське, Новомайорське, Урожайне Донецької області.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Сіньківки, Кислівки, Котлярівки Харківської області, Новоселівської Луганської області.

На Лиманському напрямку від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів, у тому числі Білогорівка Луганської області та Сивесрк, Верхньокам'янське, Спірне, Берестове, Роздолівка Донецької області.

На Запорізькому напрямі наші захисники відбили атаку ворога в районі Роботиного Запорізької області.

«Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога і крок за кроком звільняють окуповані території. Внаслідок штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх у районах Кліщіївки Донецької області та Роботино Запорізької області, витісняють супротивника із позицій і закріплюються на досягнутих рубежах», – зазначили у Генштабі.

За добу авіація сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії, а підрозділи ракетних військ вразили 8 артилерійських засобів противника.

Нагадаємо, втрати російської армії за останню добу склали 490 військових. З початку повномасштабного вторгнення знищено 268 тисяч 630 окупантів.

Раніше у ЗСУ заявили, що на лівобережжі Херсонщини є «певні закріплення» українських військ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО