«Золоті» овочерізки для укриттів у Києві: чиновницю РДА відсторонили від посади

Начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА відсторонили з посади після скандалу із закупівлями овочерізок за завищеною вартістю.

Про це повідомила пресслужба Київської прокуратури.

Як повідомляється, сьогодні, 11 вересня, Голосіївський райсуд Києва розглянув клопотання прокурорів Київської міської прокуратури про обрання запобіжного заходу та усунення з посади начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА, підозрюваної у розтраті бюджетних коштів.

«Суд задовольнив обидва клопотання, застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці та відсторонив її від посади на такий саме строк», – сказано в повідомленні.

Крім того, на чиновницю поклали ряд процесуальних обов’язків, а саме прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора чи суду; не відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого; повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну місця свого проживання; утримуватися від спілкування з працівниками фірми-постачальника; здати на зберігання документи, що дають право виїзду за кордон.

Її дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 КК України.

Як відомо, начальниця відділу Управління освіти Дніпровської РДА потрапила у скандал. Її підозрюють у розтраті бюджетних коштів під час закупівлі обладнання для київських укриттів. За даними в системі Prozorro, було проведено тендер на закупівлю електричних овочерізок майже по 130 тисяч гривень за штуку. Загальна сума збитків становила близько 460 тис. грн.

Нагадаємо, у червні Віталію Кличку, Сергію Попку та ще низці голів райдержадміністрацій оголосили догани через київські укриття, які перебувають у незадовільному стані. Також повідомлялося, що в Україні перевірять укриття та «пункти незламності» перед зимою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО