У Міноборони заявили про загострення ситуації на двох напрямках

Українські військові фіксують загострення ситуації одразу на двох напрямках на сході країни – Мар'їнському та Авдіївському.

Таку заяву зробила заступник Міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

Вона розповіла, що російська окупаційна армія помітно збільшила кількість атак на цих напрямках.

«Якщо говорити про схід, у нас загострилася ситуація у Мар'їнці, Авдіївці. Росіяни там збільшили кількість обстрілів, розпочали штурми. Вже близько року вони намагаються взяти під контроль Авдіївку та Мар'їнку. Вони фактично вже стерли з землі ці два населені пункти. Там практично вже зверху і не можна воювати, там уже війна заходить під землю», – сказала Маляр.

Водночас на Куп'янсько-Лиманському напрямі спостерігається зменшення інтенсивності бойових дій.

«Були дні, коли тільки обстріл був, а фактично бойові зіткнення там мінімізовані. Але це не означає, що ворог відмовився від своїх планів чи відступив. Ні, вони просто збираються з силами, готуються», – наголосила чиновниця.

Нагадаємо, що ЗСУ продовжують просуватися на півдні та сході країни. Так, нещодавно у Генштабі повідомили, що Сили оборони мали успіх біля населеного пункту Роботине на Мелітопольському напрямку.

А до цього в Міноборони підтвердили визволення частини Опитного на Авдіївському напрямку. Раніше у відомстві розповіли, скільки територій ЗСУ деокупували на Півдні за тиждень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО