На фронті відбулося майже 80 бойових зіткнень, ЗСУ зупинили атаки на семи напрямках – Генштаб

Окупаційна армія рф намагалася атакувати позиції Сил оборони відразу на семи напрямках, всі штурми ворога були відбиті. Сумарно за добу на фронті відбулося 77 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 20 жовтня.

«Ворог завдав 5 ракетних та 33 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення», – зазначено у зведенні.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили близько 20 атак ворога недалеко від Сіньківки та Іванівки Харківської області та ще 3 атаки в районі Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаку окупаційної армії на схід від Невського Луганської області. Ворог завдав авіаційного удару біля Білогорівки Луганської області. Водночас від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 20 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили понад 10 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Клищіївки, Курдюмівки та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Новокалинове, Степове, Первомайське Донецької області. Тут Силами оборони відбито близько 20 атак ворога. Також противник завдав авіаційних ударів біля Кераміка та Ластівчиного Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито понад 15 атак ворога.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки окупантів у районах Золотої Ниви, Старомайорського та Рівного Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Старомайорського та Урожайного Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у районі населеного пункту Полтавка Запорізької області, також противник намагався відновити втрачене становище у районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав. Артилерійським та мінометним обстрілам зазнали понад 20 населених пунктів.

У той же час Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, а також наступальні дії на Бахмутському напрямку завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці.

«Протягом доби авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника та ще 4 – по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ вразили пункт управління, склад боєприпасів, 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕБ противника», – додали у Генштабі.

Нагадаємо, ЗСУ за останню добу знищили 1 тисячу 380 окупантів. З початку повномасштабної війни російська армія втратила 292 тисячі 60 військових.

Раніше українські воїни оприлюднили кадри бойової роботи на Авдіївському напрямку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО