Пентагон закликав Конгрес США прийняти пакет допомоги Україні та Ізраїлю якнайшвидше

Міноборони США закликає Конгрес проголосувати за законопроєкт щодо додаткової підтримки України, «оскільки це екстрений терміновий запит, а не частина поточного бюджетного процесу».

Про це заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу для преси 16 листопада.

«Ми закликаємо Конгрес ухвалити наш запит на додаткове фінансування, який дозволить продовжувати підтримувати Україну й Ізраїль, виділити рятівну гуманітарну допомогу по всьому світу та зробити важливі інвестиції в Індо-Тихоокеанський регіон», – наголосила вона.

Посадовиця також зауважила, що це додаткове фінансування також буде інвестицією у військово-промислову сферу США.

Крім того, за словами Сінгх, наразі Пентагон має всього 4,9 млрд доларів для використання у вигляді пакетів PDA (виділень за президентськими повноваженнями – ред.) – для підтримки України знадобиться набагато більше, саме тому адміністрація США запросила Конгрес.

«Ми знаємо, що Україна продовжує боротися і їй потрібна постійна підтримка на регулярній основі. Тож ми усвідомлюємо, що потрібно й надалі задовольняти їхні потреби», – зазначила представниця оборонного відомства США.

Це питання, пояснила вона, буде обов’язково обговорюватися на наступному засіданні Контактної групі з питань оборони України.

Нагадаємо, 16 листопада генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що впевнений у тому, що США, незважаючи на суперечки в Конгресі, не відмовляться від допомоги Україні.

Крім того, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу Україні та Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів.

У той же час новий спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає, щоб пакети допомоги Україні та Ізраїлю розглядались Конгресом окремо.

14 листопада у США схвалили проєкт про двоетапне тимчасове фінансування уряду без виділення коштів на допомогу Україні та Ізраїлю для уникнення шатдауну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО