«Йому не потрібен мир»: Зеленський виключив можливість компромісів з путіним

Президент Володимир Зеленський виключив можливість досягнення компромісів із президентом росії володимиром путіним, оскільки той не зацікавлений у припиненні війни.

Відповідну заяву глава держави зробив під час інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ.

За словами Зеленського, путін, незважаючи на проблеми та величезні втрати, не відмовився від своєї головної цілі – захопити Україну.

«Йому не потрібен мир. Коли ми хочемо вирішити якусь проблему, ми повинні зрозуміти, що це потрібно всім сторонам...Як я можу домовлятися із путіним? Давайте на секунду забудемо, що він убивця. Як я можу домовлятися з ним про людей, які перебувають у якихось містечках-селищах, яких окупували, які там мешкають? І тут сідають двоє людей і кажуть: нехай вони будуть твої. Хто ми такі, щоб вирішувати, де людині жити, ким бути, якою мовою говорити, який прапор поважати?» – сказав президент.

Він додав, що якби путін справді хотів закінчити війну, він «сказав би два слова по телефону» і наказав би вивести свої війська з України.

«Все, що він каже, – це неправда. Він не зацікавлений у незалежній Україні, йому потрібна Україна як анклав росії, що він зробив із Білоруссю, що робив із Молдовою, Грузією. Скрізь, як у нас – захоплена частина цілісної території, щоб не було стабільності і вже за якийсь час прийти та захопити повністю. Україна просто велика держава, і її не вдалося захопити. Тому, що йому поставити на компроміс? Хто він? Я не можу торгувати людьми. І з ким? З людиною, слово якої не варте нічого. Це не гарантії», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно президент заявив, що незважаючи на труднощі на полі бою, тупикової ситуації у війні немає, і Україна не готова до миру за всяку ціну.

Зеленський також відповів, чи може Україна вбити володимира путіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО