Глава МЗС Норвегії не виключив відправки військ в Україну у майбутньому

Норвегія поки що не має наміру відправляти свої війська на територію України, однак такий варіант не можна виключати в майбутньому.

Про це повідомив голова норвезького МЗС Еспен Барт Ейде у коментарі Європейській правді.

Він зазначив, що європейські політики, які розглядають таку можливість, говорять «не про бойові підрозділи для прямої конфронтації з російськими силами», а про радників та підрозділи, які могли б проводити навчання прямо в Україні.

«Наразі ми не плануємо відправляти війська. Я не думаю, що в багатьох країн є такі плани. Але з іншого боку, в дуже довгостроковій перспективі я не думаю, що ми повинні в принципі щось виключати», – сказав Ейде.

За його словами, НАТО хоче підтримувати Україну на такому рівні, який дозволить досягти успіху у війні з росією.

«Але ніякого бажання бути безпосередньою стороною у війні немає, тому що це може призвести до світової війни, якої ми бачити не хочемо», – додав міністр.

Нагадаємо, наприкінці березня про можливе введення західних військ в Україну заговорив президент Франції Еммануель Макрон. Пізніше він підтвердив, що не виключатиме такого варіанту.

ЗМІ також писали, що на зустрічі з парламентськими партіями президент Франції заявив, що відправка військ до України можлива у разі прориву росіян до Києва чи Одеси. Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, запевнив, що французькі військові «не вмиратимуть в Україні».

За даними ЗМІ, заяви Макрона про можливе введення військ в Україну розлютили деяких союзників, зокрема американців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО